Glas Javnosti

NISU SAMO VAŠE RADNE SPOSOBNOSTI BITNE DA BISTE SE ZAPOSLILI: Saznajte koliki broj poslodavaca obraća pažnju na vaš HOROSKOPSKI ZNAK!

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Rezultati studije službe rabota.ru rađene u Rusiji pokazale su da je jedan, u najmanju ruku čudan, način zapošljavanja vrlo prisutan u svetu.

Naime, svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 odsto, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao, dok samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir horoskopske znake.

-Ipak, većina vlasnika preduzeća, odnosno 74 odsto njih i 85 odsto rukovodilaca ljudskih resursa, uopšte ne uzima u obzir horoskopski znak prilikom zapošljavanja- navedeno je u studiji.

Prema podacima istraživanja, koje je preneo Bizlife, 20 odsto ispitanika je primetilo da obraća pažnju na ovaj kriterijum, u zavisnosti od toga za koje se pozicije kandidat prijavljuje.

Dakle, poslodavci obraćaju pažnju na horoskopski znak kada zapošljavaju zaposlenog za rukovodeće mesto, za položaj menadžera u kancelariji, kao i za posao u sektorima prodaje i usluga.

Istraživanje takođe pokazuje da u velikim kompanijama sa više od 100 zaposlenih, 100 odsto poslodavaca kaže da je horoskopski znak bitan parametar prilikom zapošljavanja.

Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima, znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 odsto važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR