Glas Javnosti

NEMA VIŠE BARIKADA: Poljoprivrednici presekli - prihvatamo PONUDU VLADE!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Naše Udruženje i ostala koja su bila na sastanku u vladi prihvatila su ponudu. Čekamo realizaciju toga

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Stig" Nedeljko Savić rekao je da su predstavnici poljoprivrednika prihvatili ponudu Vlade Srbije i dodao da oni neće više blokirati puteve.

- Naše Udruženje i ostala koja su bila na sastanku u vladi prihvatila su ponudu. Čekamo realizaciju toga - rekao je Savić za Tanjug.

Dodao je da neće više blokirati puteve.

Pregovori predstavnika poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim trajali su danas više od pet sati u Vladi Srbije.


Među glavnim zahtevima poljoprivrednika, kako je ranije saopšteno, bilo je povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara, kao i da minimalna otkupna cena mleka bude 78 dinara po litru plus PDV.

Takođe, poljoprivrednici su zahtevali da se na dizel gorivo za poljoprivrednike za 100 litara po hektaru za ratarske kulture i 300 litara za povrtarske kulture ne obračunavaju akcize i PDV.

Pored toga zahtevali su uvođenje prelevmana na mlečne proizvode i da se subvencije po kravi, koje trenutno iznose 30.000 dinara uvećaju za 10.000 dinara.

Među zahtevima su bile i subvencije od 35.000 po hektaru za sve prijavljene površine i ukidanje ograničenja za subvencije do 20 hektara.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR