Glas Javnosti

NEKI OD OTPUŠTENIH U KRUŠIKU NEMAJU NI ZA HLEB: Nikog ne zanima do čega žive radnici!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sindikat Krušika pao je na ispitu jer ne zna tačan broj otpuštenih radnika u ovoj fabrici, a opšti je utisak da se niko istinski ne haje za radnike i njihovu egzistenciju. Sindikat naglašava da je jasno da prilikom otpuštanja nisu poštovani "nikakvi socijalni kriterjumi" i najavljuje razgovor sa generalnim direktorom Vladimirom Lukićem o načinu i kriterijumima prema kojima su pravljeni spiskovi pr

I dok ovih danas slušamo informacije o nikad manjem broju nezaposlenih u Srbiji, Sindikati Krušika nemaju preciznu informaciju od uprave o tome koliko je radnika napustilo fabriku, među 150 prekobrojnih, što je pet odsto ukupnog broja zaposlenih.

Fabrički Nadzorni odbor i menadžment nije obavestio radnike o tačnom broju otpuštanja, pretpostavlja se da je sa tog spiska nekoliko njih otpušteno u prethodnom periodu.

Prema informacijama predstavnika zaposlenih, u ponedeljak je bio poslednji dan za razduživanje grupe od 150 radnika kojima, fabrički Nadzorni odbor i menadžment, nije produžio ugovor krajem ovog meseca.

Iz sindikata ocenjuju da prilikom pravljenja spiskova prekobrojnih u toj fabrici nisu poštovani "nikakvi socijalni kriterijumi", odnosno da "nije sagledavana socijalno-materijalna situacija onih koji su krajem jula i ovih dana ostali bez posla u Krušiku".

- Sporni su i ostali kriterijumi na osnovu kojih su ljude stavljali na spiskove prekobrojnih, ali su oni koji se odnose na socijalni status najbitniji jer se odnose na ‘golu egzistenciju ljudi' - kazali su predstavnici sindikata.

(Glas javnosti/ Danas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR