Glas Javnosti

NEĆE IH OSTAVITI NA CEDILU: Vučić najavio šta će država da uradi za radnike Fijata

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država pomoć radnicima Fijata i da će njihove predstavnike na razgovor u ponedeljak ili utorak primiti premijerka Ana Brnabić.

U gostovanju na televiziji predsednik Srbije je rekao da je Stelanatis privatna firma i da joj ne može naređivati šta da radi ali da će država pomoći radnicima Fijata da dobiju drugi posao, vezano za ponudu kompanije da radnici ili napuste fabriku ili da odu da rade u inostranstvo.

- Potpisali smo ugovor i subvencionisaćemo proizvodnju električnog modela da bi zaštitili Kragujevac i radnike Fijata, novi model će biti mnogo uspešniji od 500 L i ovaj novi ugovor biće 100 puta povoljniji nego prethodni ugovor - naveo je Vučić.


Poručio je da će država gledati na koji način može da pomogne radnicima Fijata, da suštinski obavezu nema, ali da država tako pomaže ne samo radnicima već i sebi.

Vučića je potom rekao da će Stelantis zadržati dve trećine ili tri četvrtine radnika.

-  Pomoći ćemo kao što smo pomogli radnike Geoska i uvek ćemo da razgovaramo. U ponedeljak ili utorak će ih primiti Brnbić da vidimo šta država može dodatno da pomogne, ministarka Darija ih je već primila - naveo je Vučić.

Dodaje da nema sumnje da će Stelantis ispuniti svoje obaveze po pitanu proizvodnje automobila i zadržavanja određenog broja radnika.

Vučić je napomenuo da svakako deo radnika mora da ode u inostranstvo na obuku, kao što je to bio slučaj u gotovo svim ostalim novim fabrikama u Srbiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR