Glas Javnosti

NBS objavila nov način plaćanja taksi i naknada

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ovakvim plaćanjem omogućava se da novac za svega nekoliko sekundi bude na računu primaoca i uplata je odmah vidljiva u sistemu pružaoca usluge

Takse i naknade za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Poreske uprave mogu se na portalu eUprave-ePlati izmiriti instant plaćanjem, odnosno skeniranjem NBS IPS QR koda koji se prikazuje na jedinstvenoj uplatnici kreiranoj putem ovog portala, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS su naveli da je ovakvo plaćanje uvedeno kako bi se fizičkim i pravnim licima omogućilo da jednostavno, brzo i efikasno podnose zahteva za izdavanje dokumenata na šalterima MUP-a.


Ovakvim plaćanjem omogućava se da novac za svega nekoliko sekundi bude na računu primaoca i uplata je odmah vidljiva u sistemu pružaoca usluge, odnosno MUP-a ili Poreske uprave, zbog čega se od građana koji na ovaj način plaćaju usluge ne zahteva da uplatu dokazuju podnošenjem na uvid potvrde o plaćanju.

Korišćenje portala eUprave i plaćanje uplatnica skeniranjem NBS IPS QR koda ne zahteva od korisnika da ostavljaju dodatne lične podatke o svom instrumentu plaćanja, čime je pored brzine i jednostavnosti plaćanja, obezbeđena i dodatna sigurnost.

Na sajtu Narodne banke Srbije naveden je detaljan red poteza koje je neophodno izvesti kako bi se obavilo instant plaćanje taksi i naknada skeniranjem NBS IPS QR koda.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR