Glas Javnosti
Posta

NARODNA BANKA SRBIJE: Bez poskupljenja bankarskih naknada narednih godinu dana

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Banke u Srbiji u narednih godinu dana neće podizati naknade i provizije, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Ona je na konferenciji za novinare potvrdila da su se tom odlukom saglasile sve banke u Srbiji.
- Banke koje su podizale svoje naknade i provizije od 1. januara 2021. godine do danas prihvatile su da godinu dana, počev od 1. septembra, te provizije i naknade naplaćuju uz umanjenje od 30%, ali ne ispod visine koja je važila pre povećanja - rekla je Tabaković.

Izvršni odbor NBS danas je, kako je navela, usvojio i odluku o platnom računu sa osnovnim platnim uslugama, prenosi portal Ekapija.
- Građanima će trošak biti 150 dinara mesečno za održavanje osnovnog dinarskog tekućeg računa, besplatno će moći da podižu gotovinu sa šaltera i bankomata svoje banke, a imaće besplatno i debitnu karticu - kazala je Tabaković.

U okviru tog paketa biće i mobilno i elektronsko bankarstvo i neograničen broj transakcija QR kodom na prodajnim mestima.
Banke koje naplaćuju naloge putem mobilnog i elektronskog bankarstva, obračunavaće popust od 30% u odnosu na visinu tih naknada i provizija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP