Glas Javnosti

NAČISTO PROPALI: Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo zahtev za bankrot

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Britanska kompanija Cineworld Group, jedna od najvećih u industriji zabave i drugi najveći svetski lanac bioskopa na svetu, podnela je zahtev za bankrot.

Prethodno je WSJ izvestio da vlasnik Regal Cinemas-a ima težak period iza sebe, te da su mu akcije pale čak 80% negde sredinom avgusta.
Cineworld Group se, naime, tada posavetovao sa advokatima o procesu bankrota u Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, jer im je "prijem ispod očekivanja".

Kako prenosi sajt Biznis Telegraf pisanje Gardijana, Cineworld je, za sada, podneo zahtev za zaštitu od bankrota samo u SAD, a namera je restrukturiranje, nakon što se britanski gigant suočio sa malim brojem gledalaca.
Grupa ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u Sjedinjenim Državama, više od 100 u Britaniji i Irskoj, i druge objekte širom Evrope i Izraela. Poseduje lanac Picturehouse u Britaniji i Regal bioskope u SAD.

U saopštenju su naveli da podnose zahtev za zaštitu od stečaja iz Poglavlja 11, te da je proces restrukturiranja pod nadzorom suda koji kompanijama daje vremena da pregovaraju sa poveriocima kako bi postigli nagodbu o smanjenju dugova, piše Telegraf biznis.
Cineworld je rekao da će "pokušati da implementira transakciju razduživanja koja će značajno smanjiti dug grupe, ojačati njen bilans stanja i obezbediti finansijsku snagu i fleksibilnost za ubrzanje i kapitalizaciju strategije kompanije u bioskopskoj industriji", dodaje dalje Gardijan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR