Glas Javnosti

MOMIROVIĆ: Inicijativa Srbije, Bugarske, Mađarske i Turske za razvoj železničkog saobraćaja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvao je danas osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Srbije, Bugarske, Mađarske i Turske, čiji će fokus rada biti na daljem razvoju železničkog saobraćaja kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura, razmenu znanja i iskustava.

Momirović je, zajedno sa kolegama iz ovih zemalja, stavio potpis na dokument o osnivanju ovog tela, naglasivši da će Ministarski savet pratiti sve investicije u infrastukturu, pre svega u železnicu, gde država Srbija ima ambiciozne planove, rekao je Momirović.

Ministar je naveo da je svojim kolegama preneo da Vlada Srbije u ovom trenutku investira u deset autoputeva i da ne odustaje ni od jednog infrastrukturnog projekta, kao i da se najveći gradovi u Srbiji spajaju najmodernijom putnom i železničkom infrastrukturom kojom idu najbrži vozovi u Evropi.
On je istakao da se sve ovo odvija u okolnostima kada u Evropi traje rat i kada mora da se obezbedi održivo snabdevanje i održiva potrošnja energenata za naše stanovništvo, prenosi Ekapija.

- Ne želimo da dozvolimo da budemo gubitnici u ovim izazovnim okolnostima za Evropu. Pokazaćemo još jednom Evropi da Vlada Republike Srbije može da odoli najvećim izazovima. Kako smo uspeli da postavimo standarde u borbi protiv koronavirusa, tako ćemo još jednom uspeti da pobedimo i ove izazove - zaključio je Momirović, prenosi sajt Vlade.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP