Glas Javnosti

MIŠKOVIĆ IPAK NE KUPUJE SAVA CENTAR? Delta holding tvrdi da je investicija neisplativa

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Na javni poziv Grada Beograda za kupovinu Sava Centra koji je raspisan početkom meseca niko se nije odazvao, a početna cena nepokretnosti iznosila je 27.420.000 evra.

Delta Holding je saopštio da je odustao od učešća na tenderu za kupovinu Sava centra, jer im pod postojećim uslovima ta investicija nije isplativa.

-Kao kompanija koja posluje na tržištu, Delta investira vodeći računa o interesima svih zainteresovanih strana: naših partnera, klijenata, zaposlenih, banaka, društvene zajednice. Ako taj interes ne možemo da zaštitimo, onda ne investiramo-, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Delta u procesu analize angažovala eksterne stručnjake koji su zaključili da investicija od skoro 80 miliona evra ne bi bila isplativa.

To je, nažalost, razlog zbog koga se na tender, sada i pod ovakvim uslovima, nismo javili, naveo je Delta Holding u saopštenju.

Iz kompanije Delta holding su ranije rekli da su kao i svih ovih godina, zainteresovani za Sava centar, te da su učestvovali i na prethodnim tenderima.

Tada su naveli da žele da Sava centar postane najsavremeniji kongresni centar u jugoistočnoj Evropi i da Beograd dobije kongresni centar kakav mu dolikuje.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR