Glas Javnosti

MIRNI SMO DO KRAJA SEPTEMBRA: Produžene uredbe o ograničenju cena hrane i goriva

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije danas je do 30. septembra produžila važenje uredbi o ograničenju visine cena derivata nafte i osnovnih životnih namirnica, kao i obaveznoj proizvodnji i prometu hleba, saopštilo je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Uredbom su ograničene – maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera u svim pakovanjima koja ne sme prelaziti 102,99 dinara po kilogramu, te maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i 10 kilograma, koja ne sme prelaziti 85,11 dinara po kilogramu, dok maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne sme prelaziti 93,63 dinara po kilogramu.

Ograničena je i maksimalna maloprodajna cena dugotrajnog (UHT) mleka sa 2,8 procenta mlečne masti u pakovanju od jednog litra na 119,99 dinara, prenosi N1.


Ostaju ograničene i maksimalne maloprodajne i proizvođačke cene brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašna tip T-500 u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma.

Marže obračunate na neto fakturnu cenu brašna tip T-400 i T-500 ostaju nepromenjene.

Ograničene su maksimalne maloprodajne cene i maksimalne proizvođačke cene za svinjski but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjsku slabinu sa kostima.

Takođe su ograničene i maksimalna maloprodajna i maksimalna proizvođačka cena svežeg pilećeg trupa.


Marže obračunate na neto fakturnu cenu svinjskog i pilećeg mesa ostaju nepromenjene.

Uredbom se ograničavaju proizvođačke cene, kao i one u trgovini na veliko i u trgovini na malo, za jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, koje ne smeju biti veće od cena koje su važile na dan 15. novembar 2021. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR