Glas Javnosti

Министарство пољопривреде Србије

Ekonomija
Autor: novosti.rs

Трговина на велико и мало у трговинама у Републици Српској има довољно прехрамбених роба, а залихе у домаћој прехрамбеној индустрији имају довољне залихе

У трговинама на велико и мало у Републици Српској има довољно прехрамбених роба, а компаније из домаће прехрамбене индустрије имају довољне залихе, тако да нема потребе за страхом од несташица, речено је у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Из Министарства су рекли да свакодневно прате залихе робе у прехрамбеној индустрији у Српској и напомињу да је, паралелно, производња примарних пољопривредних производа у Српској несметана.
- У залихама које имамо у нашем прехрамбеном сектору довољне су количине смрзнутог меса, сировина и готових производа од меса, брашна и пшенице, прерађеног воћа и поврћа, као и млека и млечних производа, додаје се у саопштењу.
Према подацима пољопривредних апотека, повећана је потражња за сировинама за сјетву, па се очекује да ће површина сјетве порасти у предстојећој прољетној сјетви, што ће пружити и више хране на тржишту.
- Редовна исплата подстицаја свакако доприноси повећаној потражњи за пролећном сјетвеном грађом и подсећамо да је плаћање свих обавеза из прошле године обављено у рекордном року, тако да се пољопривредници могу на време припремити за пролећну сетву - каже се у саопштењу.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске нагласило је да ће исплата подстицаја и даље несметано бити настављена.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR