Glas Javnosti

MINISTARSTVO NAJAVILO ULAGANJA: Uskoro ministarski sastanak o zajedničkom pokretanju projekta brze pruge od Venecije i Beča ka Beogradu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Projekat brze pruge od Venecije i Beča ka Beogradu i dalje ka Solunu bila je tema razgovora sa kolegama iz Italije i Slovenije, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom otvaranja Međunarodne konferencije posvećene železničkom saobraćaju.

On je podsetio na to da je izgrađena brza pruga Beograd–Novi Sad, a da je u toku gradnja deonice ka Subotici, i da će se, kada mađarski partneri završe svoj deo, od Beograda do Budimpešte putovati samo dva sata i 45 minuta, navedeno je na sajtu Vlade.
Ministar je ponovio da će se graditi brza pruga od Beograda do Niša, kojom će se između dva grada, "umesto šest sati, putovati samo 100 minuta, a biće nastavljena i ka Preševu".

On je kazao i da se rekonstruiše deonica pruge od Niša ka Dimitrovgradu, kao i da se rekonstruiše i elektrifikuje 538 kilometara regionalnih pruga, prenosi portal Ekapija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR