Glas Javnosti

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Sporazum Srbije i SAD o strateškoj saradnji u oblasti energetike pripreman više od godinu dana

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Više od godinu dana smo radili i pripremali nacrt sporazuma između dveju vlada o strateškoj saradnji u oblasti energetike, koji bi bio veoma važan korak u unapređenju saradnje Srbije i SAD u ovoj oblasti, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je razgovarala s ambasadorom SAD u Srbiji, Kristoferom Hilom, o saradnji u oblasti energetike, uključujući zaključivanje sporazuma o saradnji između vlada dve države o strateškoj saradnji u oblasti energetike u Srbiji.


- Srbija je na početku energetske tranzicije i potrebni su nam i iskustvo i znanje onih koji su u tom procesu ispred nas ako želimo da povećamo proizvodnju čiste energije i budemo energetski bezbedni - navela je ministarka.


Ona je dodala da Srbiju očekuju veliki projekti u energetici, među kojima je jedan od najvažnijih projekat prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3, piše portal Ekapija.

Hil je izrazio očekivanje da saradnja dve zemlje u oblasti energetike može biti dodatno unapređena, preneo je sajt Ministarstva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR