Glas Javnosti

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Preporuke za smanjenje potrošnje energije ne odnose se na škole, vrtiće i bolnice

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović demantovala je danas pojedine medijske navode o tome da će školama biti naloženo da temperatura u učionicama bude 20 stepeni, rekavši da se preporuke Ministarstva ne odnose na škole, vrtiće i bolnice.

-Preporuke smo dali javnim preduzećima, državnoj upravi, lokalnim samoupravama, državnim institucijama. Predložene preporuke za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije nikada nisu obuhvatale škole, vrtiće i bolnice, to su ustanove koje su izuzete iz svih preporuka - rekla je Mihajlovićeva u Kragujevcu, odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je rekla da su Ministarstvu do sada plan štednje dostavile 73 lokalne samouprave, 29 javnih preduzeća, 18 državnih institucija i da očekuje do prvog oktobra da spisak bude kompletan. Mihajlovićeva je ponovila da se ne prave nikakvi planovi restrikcija i da je cilj preporuka da se smanji iznos koji država daje za uvoz struje, piše portal Ekapija.-Ne planiramo restrikcije, ne razmišljamo o tome, jer mislim da smo uradili dovoljno prethodnih meseci da napravimo osnovu i da obezbedimo dovoljno energije i energenata do kraja marta, ali će za sve država morati da obezbedi novac, zato apelujemo na štednju, da bismo manje novca dali za uvoz - rekla je ona, prenosi sajt Ministarstva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR