Glas Javnosti

MINISTAR ZA RAD OBEĆAVA: Vlada garantuje, neće biti otpuštanja radnika beogradskog aerodrome

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar za rad Zoran Đorđević poručio je da Vlada Srbije garantuje poštovanje prava zaposlenih na aerodromu i da neće biti otpuštanja radnika.

Ministar Đorđević je, nakon razgovora sa direktorom aerodroma "Nikola Tesla" Fransoa Berizoom i predstavnicima sindikata i radnika, poručio da Vlada Srbije garantuje poštovanje prava zaposlenih na aerodromu i neće dozvoliti njihovo kršenje. 

Resorno Ministarstvo je saopštilo da je  ministar rekao da su prilikom davanja koncesije za aerodrom aktivno bili uključeni i radnici u sve odluke koje su donošene i dodao da njihova prava niko ne sme da krši.  

Đorđević je naveo da neće biti otpuštanja radnika, iako je zbog epidemije broj putnika u prvoj polovini ove godine smanjen za 61,4 odsto, a u drugom kvartalu za čak 94,6 odsto u odnosu na isti period lane, što je sve rezultiralo značajnim smanjenjem prihoda kompanije.

Trenutni obim saobraćaja i putnika je takav da na Aerodromu "Nikola Tesla" rade samo delovi Terminala 2, dok Terminal 1 nije u upotrebi.

-Nije bilo prekida ugovora zaposlenima na aerodromu, kompanija je zadržala sve svoje zaposlene na određeno vreme tokom krize izazvane Covidom-19 više od šest meseci, uprkos činjenici da su bili na plaćenom odsustvu zbog niskog obima saobraćaja. Onima koji su pronašli bolji posao i žele da se posvete novim karijernim izazovima i žele da prekinu ugovor o radu, biće omogućeno da dobiju otpremninu, najavio je Đorđević.

Inače, Sindikat "Zajedno" da je pre nekoliko dana najavio štrajk na beogradskom aerodromu, jer ne postoji socijalni dijalog sa poslodavcem, a da je rukovodstvo Vansija obavestilo radnike da će zbog smanjenog obima posla oko 300 njih ostati bez posla.

(Glas javnosti/ Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR