Glas Javnosti

MINISTAR MALI: Sa nemačkim stručnjacima radimo na strategiji razvoja energetskog sektora do 2050. godine

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se u saradnji sa stručnjacima iz Nemačke radi na definisanju strategije za razvoj energetskog sektora do 2050. godine i da će u narednih više od 20 godina, biti potrebno godišnje ulagati približno po 1,5 mlrd EUR kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje energentima.

Mali je, gostujući na TV Prva, izjavio da će se predlog budžeta za sledeću godinu naći pred poslanicima u ponedeljak, 5 decembra, dodajući da je njime obezbeđen novac za standard građana, investicije i energetiku.
Kada je reč o životnom standardu, ministar finansija je naveo da su obezbeđena sredstva za povećanje penzija, plata u javnom sektoru i minimalne zarade, prenosi portal Ekapija.

Prema njegovim rečima, drugi stub su investicije, za koje je izdvojeno oko 7% bruto društvenog proizvoda i tu se, kako je rekao, neće odustati ni od jednog započetog ni planiranog posla, ni kada je reč o putevima, ni komunalnoj infrastrukturi, bolnicama i slično.
- Treći stub je energetika. Mi ćemo sledeće godine imati deficit od 3,3%, od čega se 1,9% odnosi na budžet, a ostalih 1,4% je vezano za energetiku. Trudimo se i trudićemo se da obezbedimo dovoljno gasa i struje - rekao je Mali, navedeno je na sajtu Vlade.
On je dodao i da se do sada za pomoć države u iznosu od po 5.000 dinara prijavilo 607.000 mladih, a za ovu pomoć iz budžeta je izdvojeno 6 milijardi dinara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR