Glas Javnosti

MINISTAR MALI: Od početka primene novog zakona izdato dva miliona elektronskih faktura

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Od 1. maja ove godine, od kada je na snazi Zakon o elektronskom fakturisanju, izdato je dva miliona elektronskih računa, saopštio je sinoć ministar finansija Siniša Mali.

Mali je na svom Instagram profilu napisao da se u sistemu elektronskog fakturisanja u Srbiji trenutno nalazi 10.647 korisnika javnih sredstava i 70.637 privrednih subjekata, prenosi portal Ekapija.
- Od 1. maja ove godine, subjekti javnog sektora su u obavezi da primaju i čuvaju elektronsku fakturu, i da izdaju tu fakturu drugom subjektu javnog sektora. Takođe, tada je nastupila obaveza subjekata privatnog sektora, da izdaju e-fakturu subjektu javnog sektora - napisao je Mali.


On je podsetio da je od 1.jula nastupila i obaveza privatnika da primaju i čuvaju elektronsku fakturu izdatu od subjekata javnog sektora, dok će od 1. januara 2023. godine za privatnike biti obavezno i izdavanje i čuvanje e-faktura u transakcijama privatnog sektora.

- Sistem elektronskog fakturisanja doprinosi jednom od naših osnovnih ciljeva, a to je poboljšanje privrednog ambijenta u Republici Srbiji i olakšavanje poslovanja- naveo je Mali.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR