Glas Javnosti
posta

MINIMALAC RASTE NA 35.000: Evo kad će biti isplaćene pomoći koje daje država!

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Ministar finansija Siniša Mali danas je saopštio da će, kako je već najavljeno, minimalac u Srbiji biti povećan za 3.000 dinara, a rekao je i kada će biti dodeljena sredstva kojima država pruža pomoć ugroženim radnicima i poslodavcima.

Mali je rekao da će sledeće srede biti isplaćena i četvrta rata auto-prevoznicima koji primaju 600 evra po autobusu, a da će 6. avgusta biti isplaćena pomoć za lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi.

- Potom 16. avgusta sledi uplata još jednog punog minimalca za zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu kao vid sektorske pomoći. U septembru će biti uplaćeno po 50 evra za naše najstarije sugrađane, a u novembru preostalih 30 evra za sve građane Srbije - objasnio je Mali.

Govorio je i o povećanju minimalne cene rada sa sadašnjih 32.000 na 35.000 dinara i rekao da će narednih dana biti organizovan dijalog sa unijama zaposlenih i poslodavcima.

- Podsetiću da smo početkom godine imali povećanje minimalne cene rada za 6,6 odsto, a istovremeno i povećanje penzija i plata u javnom sektoru. Svake godine, kako nam raste ekonomija, a to je opredeljenje našeg predsednika Aleksandra Vučića, najveću korist imaju građani. Кad je minimalna cena rada u pitanju prvi put idemo na 300 evra. Sada je 32.000 dinara, a želimo da idemo sa povećanjem, ne manjim od devet procenata, na 35.000 dinara - naveo je Mali.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR