Glas Javnosti

Михајловић: Усаглашен споразум о донацији Србије и Француске око изградње београдског метроа

Ekonomija
Autor: Danas.rs

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је данас да је усаглашен споразум о донацији између Србије и Француске, што ће омогућити даљи рад у планирању и реализацији изградње београдског метроа, саопштио је њен кабинет.

Министарка је данас са амбасадором Француске у Србији Жан-Лујем Фалконијем разговарала и о сарадњи у области инфраструктурних пројеката у ваздушном саобраћају, изградње депоније у Винчи, али и заједничке активности на пољу родне равноправности.

Михајловић је истакла да је Француска један од најважнијих партнера Србије и да нема отворених питања у погледу реализације заједничких пројеката.

„Драго нам је да смо усагласили споразум о донацији између две државе када је у питању изградња београдског метроа, што ће нам омогућити даљи рад у планирању и реализацији овог пројекта“, навела је Михајловић.

Она је казала и да су у министаратву задовољни сарадњом са француским компанијама на свим заједничким пројектима, посебно када је реч о железничком саобраћају и концесији за Аеродром „Никола Тесла“.

Фалкони је истакао да постоји заинтересованост француских компанија и за нове пројекте у Србији која је посвећена унапређењу положаја жена и родној равноправности, наведно је у саопштењу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR