Glas Javnosti
Posta

Mihajlović: Ograničlili smo cenu peleta na 320 evra po toni, zabranili izvoz

Ekonomija
Autor: Glas javnosti/danas.rs

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je to ministarstvo iniciralo donošenje Uredbe o ograničenju visine cene peleta i Odluke o privremenoj zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata, jer se u trenutku energetske krize i pripreme za zimu vodi računa o energetskom bilansu i kako bi se sprečila nestašica ovih proizvoda.

- Ograničili smo cenu peleta na 320 evra po toni, zabranili izvoz i tako napravili red na tržištu koji trenutno ne postoji“, izjavila je Mihalović, posle sednice skupštine Кomore rudarskih i geoloških inženjera Srbije, koja je danas konstituisana.

Kako je navela, formirna je i Radna grupa koja će zajedno sa drugim institucijama i državnim organima kontrolisati sprovođenje odluka.
- Više od 110 hiljada domaćinstava koristi pelet, a više od 700 hiljada koristi ogrevno drvo i ukoliko ne mogu da dođu do peleta ili drva, onda je to udar na energetski bilans, jer će više od 800 hiljada ljudi početi da se greje na struju“, rekla je Mihajlović, saošteno je iz njenog kabineta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP