Glas Javnosti

Михајловић: Много треба да се ради да се побољша пласман на Дјуинг бизнис листи

Ekonomija
Autor: N1/foto: wikipedia

Још много треба да се ради на побољшању пласмана Србије на листи "Дjуинг бизнис" Светске банке о условима пословања, оценила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

О томе је разговарала с државним секретаром у Министарству привреде Србије Драганом Стевановићем.

Рекла је да се Србија на тој листи "такмичи с најбољим земљама света", како је оценила "превасходно захваљујући реформи у грађевинским дозволама, о чему је Србија на деветом месту".

"Ако смо могли успешно да спроведемо реформу грађевинских дозвола, где смо 2014. били на 186. месту, нема разлога да то не учинимо и у другим областима, као што су отпочињање посла, упис права својине или решавање стечаја", рекла је министарка.

Разговарали су и о томе које прописе је непходно изменити и ускладити тако да се препоруке Светске банке испуне, а процедура упрости при отпочињању посла и регистрацији привредних друштава, пише у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Михајловић је рекла да су планиране мере део новог Акционог плана за унапређење пласмана Србије на листи "Дуинг бизнис" који садржи "јасно дефинисане обавезе и задатке свих надлежних институција".

Министарство привреде је, како је саопштено, спремно да предузме све неопходне кораке утврђене Програмом за унапређење пласмана Србије на листи Светске банке.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR