Glas Javnosti

MEDICINSKA SESTRA OD HOBIJA NAPRAVILA DODATNI POSAO : Da li je tako nešto moguće i u Srbiji?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kler Talens ponudila da napravi cvetni zid za babinje njene rođake, nije ni slutila da će je to uvesti, u ono što će se pretvoriti, u njen dodatni posao.

Nekoliko godina kasnije, ono što je trebalo da bude hobi, podiglo je njene mesečne prihode za 1.000 funti (oko 1.160 evra). Kler je ispričala za britanski Sun da isprva nije shvatala koliko je skupo ili koliko vremena zahteva da se napravi jedan cvetni zvid.

Međutim, na sreću, još jedan gost je na babinjama njene nećake, zatražio da mu napravi dekoraciju. Kasnije, Kler je dobila zadatak i za prvo venčanje.

- Sve je nekako poraslo odatle. Ranije smo brinuli o novcu, kada izvedemo decu na večeru, a sada živimo komfornije - priča Kler.

- Takođe,uspeli smo da odemo na all inclusive odmor po prvi put - dodaje majka dvoje dece.


Kler je medicinska sestra od svoje 19. godine, a sada se proširila i na cvećarstvo i zarađuje oko 600 funti (oko 700 evra) za veća venčanja, pružajući sve od dekoracije stola do cveća.

U januaru, Kler je skratila svoje radno vreme na pola kako bi ispunila zahteve svoje strane, smanjujući godišnju zaradu medicinske sestre sa 18.760 funti (oko 22.000 evra) na 14.750 (17.200 evra) funti godišnje piše Telegraf Biz

Njen savet za sve koji bi želeli da započnu neki dodatni posao je da rizikuju.

- Kada započnete, zahteva mnogo vašeg vremena, tako da morate da budete veoma pasionirani onim što radite. Treba da imate pozitivne misli.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR