Glas Javnosti

Кривицу због градње нелегалних квадрата убудуће ће сносити и ѕидари

Ekonomija
Autor: Глас јавности / Новости / од 27.08.2018

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре намерава да уведе "солидарну одговорност". Све у циљу спречавања дивље градње.

Кривицу због градње нелегалних квадрата неће сносити само инвеститор, већ и власник парцеле и извођач радова.

Министарка Зорана Михајловић најавила је у четвртак да ће се због тога мењати одређени правилници. Одговорност за нелегалне квадрате сносиће сви који су у њиховој градњи учествовали и против свих ће се подносити кривичне пријаве.

- Инспекције раде и ноћу, јер не може да се нелегално гради тако што ће се радови изводити кад падне мрак - каже Зорана Михајловић. - Када инспектор затвори градилиште и стави траку, свако померање траке је кривично дело, па ће после тога инспектор поднети кривичну пријаву против инвеститора. Некад се деси да се не зна ко је инвеститор, па се тада стави Н. Н. особа, али ни тога више неће бити. Ако не знају ко је инвеститор, знају ко је власник парцеле, јер то може лако да се утврди у катастру.

Министарка је навела да има доста подигнутих кривичних пријава због нелегалне градње, да је највећи проблем у Београду, јер су поједине општине дозволиле да се нелегалне зграде заврше и продају станови. Иначе, Министарство грађевине кубури и са фирмама које могу да руше нелегалне објекте. Тако су, недавно, огласили тендер за прикупљање понуда за рушење нелегално изграђених објеката у националним парковима.

КОНТРОЛА

ПОЈЕДИНИ мостови у Србији биће реконструисани, али прво треба утврдити у каквом су стању. Због тога ће наредне недеље почети ванредна контрола четири најфреквентнија моста - Панчевачког моста и Газеле у Београду и старог и новог моста преко Дунава код Бешке.

Глас јавности / Новости / од 27.08.2018

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR