Glas Javnosti

Корона УБИЈА туризам у Србији: ОТКАЗАНО 80 одсто аранжмана за фебруар и март

Ekonomija
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је због глобалне ситуације са корона вирусом већ 80 одсто туристичких аранжмана за фебруар и март отказано

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је због глобалне ситуације са корона вирусом већ 80 одсто туристичких аранжмана за фебруар и март отказано, наводећи да ће се о коначној штети у туризму говорити у наредних неколико дана када се буде видели хоће ли се такав тренд наставити.

Љајић је казао да је примећен мањи број туриста из Кине, али и из других земаља.

"Плашимо се да ће наша хотелијерска индустрија у Београду и шире претрпети велику штету. До јуче нисмо имали отказивање аранжмана за другу половину априла, а у појединим хотелима се отказују аранжмани и за мај. О коначној штети ћемо говорити наредних дана. Ако се то настави штета ће заиста бити велика", рекао је Љајић за Прву телевизију.
Према његовим речима, најновије процене Светске туристичке организације говоре о смањењу мејдународних туристичких путовања за чак један до три одсто.

"То ће све зависити од дужине трајања ове епидемије. Уколико се не смирује, онда ће ти губици бити значајно већи, а то ће се одразити и на наш туристички промет и девизни прилив", рекао је Љајић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR