Glas Javnosti

Kомунални проблеми муче Зрењанинце, дивље депоније којих у граду и околини има све више и бука

Ekonomija
Autor: Глас јавности / ДАНАС / од 26.09.2018.

Какви комунални проблеми муче Зрењанинце имао је прилике да се увери начелник овдашње комуналне полиције на састанку који је организовао Зрењанински социјални форум.

Грађани су се жалили да комунална полиција није довољно ангажована, нарочито током лета када велика бука долази из неколико приватних објеката у којима се продају алкохолна пића. Буку стварају и мотоциклисти, који кроз град возе великом брзином.

– У Зрењанину има само четрнаест комуналних полицајаца, а требало би их тридесет. Са тако малим бројем људи ова институција треба да се стара о одржавању комуналног реда у граду и још двадесет села, што није није могуће, навео је начелник комуналне полиције Игро Виријевић. Као најчешће прекршаје које чине грађани, Виријевић је навео бахато понашање, стварање дивљих депонија, паркирање на зеленим површинама и уништавање мобилијара.

– Велики проблем су дивље депоније, којих у граду и околини има све више. Њихово настајање је нарочито интензивирано откако ја ЈКП Чистоћа и зеленило почело да наплаћује одлагање смећа на градској депонији, па неодговорни грађани смеће бацају на дивље депоније, како би избегли те трошкове, рекао је Виријевић.

Према његовим речима, комунални полицајци донесу чак 1.500 прекршајних налога за непрописно паркирање, казна износи 5.000 динара, а наплативост је 95 одсто. Куриозитет је да постоји и двадесет налога против исте особе за комуналне прекршаје.

Глас јавности / ДАНАС / од 26.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR