Glas Javnosti

Ko još ne bi želeo da dobije 100 evra? Ovako izgleda kad se prijavite a ne ispunjavate uslove (FOTO)

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Država je pripremila novu meru za pomoć građanima. Reč je o isplati po 100 evra pomoći u dinarskoj protivvrednosti mladima, tačnije svima od navršenih 16 do navršenih 29 godina.

Zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio je na snagu 13. januara 2022. i taj datum se uzima kao presečni za to ko ima pravo na 100 evra (građani koji na taj dan ispunjavaju navedenu starosnu granicu mogu da ostvare pravo na pomoć).

Prijava za ovu vrstu pomoći moguća je od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Ima i onih koji su probali da se prijave iako ne ispunjavaju ove uslove.

Takvi su verovatno retki, što se po broju prijava videlo i kada je država prvi put podelila svim punoletnim građanima po 100 evra pomoći.

Međutim, ovoga puta uslov da biste dobili 100 evra je da imate od 16 do 29 godina, jer je ova pomoć namenjena mladima.

Ovako izgleda pokušaj prijave za 100 evra bez navedenih uslova:

Prvih nekoliko koraka izgledaju identično kao pri regularnoj prijavi, prenosi B92.

Posle nekoliko minuta nakon prijave da je uspešno podnet zahtev za proveru statusa prijave, stiže poruka koja otkriva grešku:  "Vaša prijava je odbijena usled neispravnosti unetih podataka. Molimo vas da ponovo podnesete prijavu sa ispravnim podacima."

greška 100 evr 

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR