Glas Javnosti

Kazne ispod brisača i dalje u funkciji? Evo šta trebate znati za ove parkinge

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Procedura se čini uobičajenom, u kojoj saobraćajci za javni red i redari na parkinzima supermarketa jednostavno zakače kazne za parkiranje ispod brisača.

Kazna sa parkinga supermarketa nije zabranjena, ali ne zamenjuje službenu dostavu poštom, piše t-online. Ako vam se, zatim, pošalje pismo sa zahtevom za plaćanje, ne mogu se naplatiti naknade za uterivanje ili troškove opomene. Razlog je taj što rok nije bio prekoračen. Samo uz pisani zahtev i zadati rok nastaju eventualni dodatni troškovi u slučaju nepoštovanja.

Saobraćajne kazne ispod brisača: Pravna situacija u vezi takvih sankcija od strane Ureda za javni red i mir

Takođe, važno je znati da novčana kazna privatnih firmi, poput parkinga supermarketa, mora biti primerena. Trenutni katalog kazni daje smernice, a stope za jednostavne prekršaje parkiranja uopšteno iznose 25 evra.

Ugovorne kazne za parkiranje ne bi trebalo da su mnogo veće. Reč je o ugovornoj kazni, a ne opomeni ili kazni saobraćajaca, jer je vozilo bilo parkirano na privatnom posedu.


Ured za javni red i mir, takođe, može kazniti prekršaje parkiranja kaznom za parkiranje na vozilu. Ako na svom automobilu pronađete takvu kaznu, morate je platiti u roku od sedam dana.

Taj brzi odgovor, odnosno plaćanje, može sprečiti dalje troškove. Svako ko ne plati dobiće obaveštenje o novčanoj kazni, koja se obično šalje poštom i može dovesti do dodatnih naknada.
Bitno je napomenuti rok od tri meseca od trenutka nepropisnog parkiranja za dostavu opomene o kazni.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR