Glas Javnosti

KAKO UŠTEDETI U PRODAVNICAMA? Reč stručnjaka

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pročitajte 6 najboljih saveta stručnjaka za uštedu u svakodnevnoj kupovini!

Da li ste nekada razmišljali o tome, kako da uštedite u kupovini u supermarketu?

Kupci se suočavaju sa velikim porastom cena namirnica koje su deo naše svakodnevnice. Ali pored uobičajnih metoda uštede u vašoj prodavnici ili superamarketu, kao što su korišćenje bodova lojanosti i kupona, postoje i drugi pametni načini za smanjenje troškova, piše portal Mondo.


Podelićemo vam par saveta od stručnjaka za uštedu u kupovini.

Probajte svetsku hranu

Da li ste znali da na rafovima koji su označeni kao različite kuhinje sveta možete da pronađete razne svakodnevne namirnice po nižoj ceni? Probajte, među njima su paradajz ili leblebije u konzervi ili tegli, pirinač ili druge suve namirnice, možda vam imena brendova ne zvuče poznato ali su jednako kvalitetne, a jeftinije.

Kupujte "ružno" voće i povrće

Voće ili povrće koje ne izgleda baš kao sa reklame je često jeftinije. I ako vas vizuelno odbija ili ga uopšte ne primećujete, možete ga iskoristiti na različite načine. Cena će mu biti niža, a vi ćete dobiti jednako ukusne i zdrave namirnice.

Kupujte namirnice sa donje police

Jeftiniji artikli se često stavljaju na donju policu u supermarketima. Dakle, ako čučnete da pogledate donju policu, možda ćete moći da pronađete artikle za manje novca od onih izloženih visoko, tamo gde svi mogu da ih vide. Donja polica je često mesto gde supermarketi drže sopstvene brendove, koji su povoljniji, a na gornjim policama izlažu poznatije i skuplje.



Kupujte zamrznuto voće i povrće

Smrznuto voće i povrće je jeftinije od svežeg, a ukusno je. To je jedna od opcija koju ne bi trebalo zanemariti. Jedna od prednosti je i to što je manja verovatnoća, da ćemo ga baciti jer može da stoji duže od svežeg.

Kupujte online

Koristite aplikacije ili sajtove prodavnica, možete da pronađete različite proizvode koji su jeftiniji nego u objektima. Takođe, uštedećete i na vremenu jer ćete kupovinu obaviti bez izlaska napolje.


Kupujte u delu za bebe

Nije neophodno da imate dete da biste zavirili u deo gde su uglavnom stvari samo za mame i tate. Tamo ćete naći različite preparate namenjene za ličnu higijenu (kupke, ulja, šampone, vatu, štapiće za uši), često na odvojenoj akciji ili sniženju kakvog nema u "običnom" delu prodavnice. Prednost je što su ti kozmetički preparati često i prilagođeni osetljivoj koži, bez parabena i alkohola ili drugih štetnih supstanci.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR