Glas Javnosti

KAKO SE BRZO ZAPOSLITI U SRBIJI? Posla za čistače, pomoćne kuvare i građevince

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U Srbiji trenutno ima najvše posla za za čistače prostorija, pomoćne kuvare i pomoćne građevinske radnike, ako imate više i visoko obrazovanje lako ćete pronaći posao i kao diplomirani inženjer informacionih tehnologija, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, diplomirani inženjer elektronike.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje posla ima i za profesore matematike, fizike, informatike i računarstva, nastavnike/profesori stranih jezika i lekare s odgovarajućim specijalizacijama (anesteziolog, kardiolog, oftalmolog, ginekolog).

Kada je reč o višem i visokom nivou obrazovanja, u VI-1 stepenu stručne spreme najviše mesta ima za komercijaliste, menadžere, vaspitače predškolske dece, mašinske inženjere a u VI-2 stepenu stručne spreme za strukovne vaspitače, ekonomiste, socijalne radnike.

U okviru VII-1 stepena stručne spreme mesta za zapošljavanje ima za diplomirane inženjere građevinarstva, diplomirane ekonomiste, diplomirane pravnike/master pravnike, doktore medicine.

Kada su u pitanju profili srednjeg nivoa obrazovanja, brže dolaze do posla operateri na CNC mašinama, zavarivači, knjigovođe, računovođe, negovatelji, medicinske sestre (specijalista instrumentiranja), kuvari, radnici na obezbeđenju – tehničari obezbeđenja, tesari, zidari, armirači.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR