Glas Javnosti

SAVA CENTAR KONGRESNA SALA ZA SEDAM HILJADA LJUDI: Delta dovodi svetske brendove i restorane, renta kar, zabavu za decu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pošto je Delta Holding postala novi vlasnik kongresnog Centra Sava, iz  kompanije najavljuju da bi renoviranje jednog od simbola grada moglo da počne krajem iduće godine.

Živorad Vasić, potpredsednik kompanije Delta je najavio da će Sava Centar biti renoviran u roku od 18 meseci od početka radova, a da na scenu stupaju arhitekte te da će za radove biti raspisan tender.

Kako potpredsednik Delte kaže do januara kreće završavnje papirologije, a da će Centar Sava biti zatvoren onog trenutka kada krene renoviranje i skidanje fasade.

Kako kaže prvo će se raditi fasada za koju navodi da će biti energetski moderna, trokrilna, ali i naveo da će taj objekat zadržati isti izgled podsećajući da je taj kongresni centar zakonom zaštićen.

-Fasada ostaje aposlutno ista, ali ćemo je osvetlili da se kongresni centar vidi sa svih strana, rekao je Vasić.

On je gostujući na televiziji najavio da će u Centru Sava ostati sadašnjih 16.000 metara kvadratnih kao komercijalni prostor, a da će sve sale biti potpuno renoviane i ostaće u istom gabaritu.

-Pravimo potpuno novi miulitimedijalni prostor. To će biti najsvremenija kongresna sala gde ćemo moći da dovedemo 5.000, 6.000, 7000 ljudi, rekao je Vasić.

Kako se navodi  Centar Sava će biti povezan sa Kraun plazom, čiji je vlasnik takođe Delta, i kompanija namerava da dovede poznate svetske brendove i svetske restorane, kao i da se planira renta kar i zabavni sadržaj za decu.

Setimo se Miroslav Mišković i Delta holding ponudili su za Centra Sava početnu cenu treće javne prodaje od 17,5 miliona evra, koja je obavljena 9. novembra.

Jedan od konkursnih uslova je bio da ulaganje u Centar Sava od najmanje 50 miliona evra za pet godina, kao i da objekat ne menja namenu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP