Glas Javnosti

K`O SVETOG PETRA KAJGANA: Još jedan udar po džepu naroda, POSKUPLJUJU JAJA! Ovo je nova cena

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Zbog rekordno visokih cena goriva već je krenuo talas poskupljenja i Udruženje proizvođača već je najavilo da će jaja narednih dana poskupeti za 25 odsto.

Prvi skok cena nakon značajnog poskupljenja goriva najavili su iz Udruženja proizvođača konzumnih jaja. Kako su saopštili, u narednim danima cene svojih proizvoda povećaće za 25 odsto, odnosno oko četiri centa po komadu.

Kako ističu, sve sirovine koje se koriste u proizvodnji su pod direktnim uticajem talasa poskupljenja na globalnom nivou.

 
Pojasnili su da će poskupljenje jaja od 25 odsto pokriti njihove sadašnje troškove, obezbediti kontinuiranu proizvodnju i osigurati da snabdevanje bude stabilno u narednom periodu.

Zbog najavljenih poskupljenja reagovali su u Centru za zaštitu potrošača. Oni pozivaju da država pokrene sve raspoložive mehanizme kako bi zaštitila standard građana. Istu poruku za nadležne imaju i u Uniji poslodavaca, pišu Novosti.

- Država mora da nađe prostor da se odrekne svojih prihoda i primanja. Crna Gora, nažalost, ni dan-danas nema robne rezerve, koje bi nas u kratkom roku zaštitile i amortizovale cenovne udare - navode u Uniji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR