Glas Javnosti

Još niste dobili 100 evra? Možete da se žalite, prijavljivanje završeno u ponoć

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Mogućnost građana da se prijave za jednokratnu državnu pomoć od 100 evra završena je u ponoć. Za primanje žalbi i procesuiranje dosadašnjih prijava i narednih nedelja će biti dostupni kol-centar i internet-stranica Uprave za trezor.

Uvedena je i posebna opcija za proveru u kojoj banci je uplaćen novac, jer je to pitanje mučilo mnoge građane.
Prema poslednjim podacima Ministarstva finansija, prijavilo se 4.311.800 državljana Srbije, a pomoć je automatski dobilo još oko 1,9 milion penzionera i korisnika socijalnih novčanih davanja. Od tih više od 6,2 miliona građana, novac je legao na račune njih 6.013.861.

Među penzionerima i drugim punoletnim građanima koji ispunjavaju sve uslove za ovu pomoć, ima i onih koji nisu dobili novac. Nadležni kažu da treba da prijave problem, ili putem portala Uprave za trezor ili pozivanjem kol-centra. Naglašavaju da svi koji su već ostavili podatke budu strpljivi, jer će dobiti odgovor, prenose Novosti.

„I penzioneri i ostali mogu da ostave reklamaciju preko kol-centra 0800 101 100 ili na portalu idp.trezor.gov.rs koristeći opciju prijavi problem“, kažu u Ministartsvu finansija.
„U odeljku "tip problema" mogu da odaberu neku od opcija - podaci ne prolaze, nije legla uplata, nije moguća prijava preko sajta, a uvedena je i - ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata. Razlog je veliki broj poruka građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave, odnosno u statusu im je napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde. Svima će biti odgovoreno u najkraćem roku, a 30 ljudi se svakoga dana bavi ovim prijavama i problemima“.

Prema rečima Siniše Malog, svi će biti isplaćeni do ponedeljka 8. juna.

(Izvor Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR