Glas Javnosti

Još 2.045 ljudi ostalo bez posla u poslednjoj nedelji marta

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Od 23. marta, od kada je omogućeno prijavljivanje na evidenciju NSZ elektronskim putem, zaključno sa 31. martom, toj službi prijavilo se 2.045 građana, kažu u Ministarstvu rada i NSZ.

Od novoprijavljenih u martu, koji su na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanja prijavili nakon prestanka radnog odnosa ili radnog angažovanja najveći broj je iz trgovine i ugostiteljstva.

Od 15. marta kada je uvedeno vanredno stanje, zahteve za ostvarivanje prava na novčanu naknadu podnelo je ukupno 1.860 lica, a od tog broja, 1.486 njih je podnelo zahteve elektronskim putem (počev od 23. marta od kada je uvedena ta mogućnost).

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje navode da su omogućili da sva lica ostvare svoja prava u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Takođe navode da će i dalje sprovoditi mere aktivne politike zapošljavanja i pružati podršku, kako tražiocima zaposlenja, tako i poslodavcima.

Svi javni pozivi za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja su i dalje aktuelni i obezbeđena je mogućnost podnošenja zahteva za učešće elektronskim putem.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR