Glas Javnosti

Jeftiniji priključak za grejanje na gas, prijave do 1. jula, plaćanje na rate bez kamate

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sva domaćinstva u Srbiji koja žele da uvedu gas će od 1. jula moći to da učine po povoljnijim uslovima, jer je “Srbijagas” ranije odlučio da domaćinstvima smanji cenu priključka na 780 evra, uz mogućnost otplate u ratama.

Cena priključka će od 1. jula biti smanjena na 780 evra sa PDV-om i moći će da se otplati na rate tri godine bez kamate, u okviru mesečnog računa.

Za priključenje na gas sada se plaća od 1.000 do 1.500 evra.

Stručnjaci ukazuju da veće korišćenje gasa, osim energetske, donosi i ekonomsku, ali i ekološku korist.

Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije kaže da je gas najeftinije gorivo i da su uređaji za korišćenje prirodnog gasa tako napravljeni da imaju visok stepen iskorišćenja, pa je samim tim manja i potrošnja.

Vuletić za Tanjug kaže da se u Srbiji vrlo kasno počelo sa koršćenjem gasa i da sada svega oko 300.000 domaćinstava koristi taj energent, što je u odnosu na evropske zemlje jako mali broj.

Ističe da je svuda u svetu korišćenje gasa najeftinije za široku potrošnju i da vlada velika zaintersovanost država da se gas što više koristi.

Navodi kao primer Italiju gde je građanima omogućeno da besplatno dobiju priključak na gas. Što se tiče gasne mreže, samo šest okruga u Srbiji je potpuno gasifikovano.

Očekuje se da će gasovod “Balkanski tok” ubrzati i gasifikaciju zemlje.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR