Glas Javnosti

JAVIO SE MINISTAR Nedimović se vratio, došlo ključnih "pet minuta"

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović naglasio je da je "Srbija zemlja hrane, a sada je došlo njenih pet minuta zbog svetske krize u sektoru prehrambenih proizvoda, koji će biti u budućnosti strateški proizvod,".

U Srbiji ima dovoljno hrane. Činjenica je da Srbija ima robe dovoljno za sebe i za okruženje, i da pretekne, da može da izvozi na druge prostore - rekao je Nedimović gostujući na Televiziji Pink.


On je naveo da Srbija proizvodi tri puta više pšenice nego što joj treba, a dva i po puta više kukuruza, što je za nju prilika.

- Dešava se ozbiljan ekonomski i politički rat svetskih razmera, mi moramo da gledamo prvo sebe, pa onda kako da pomognemo susedima - naglasio je Nedimović, koji je kazao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak, 6. maja, u obraćanju javnosti dobar deo svog izlaganja posvetiti hrani.


On je naveo da Srbija prodaje svoju pšenicu u oko 50 država u svetu, čak i u dalekoističnim zemljama, a da joj se logistički najviše isplati trgovati u Mediteranu, zemljama poput Egipta i Libana.

Srbija, dodao je, poslednjih meseci izvozi i tamo gde nije do sada, na primer jabuke u Indiju, Indoneziju i Egipat.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR