Glas Javnosti

ISPLATA IZ BUDŽETA MINISTARSTVA: Za subvencije po hektaru od petka prijavljeno 40.000 domaćina

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na eAgraru prema poslednjem preseku je čak 242.560 poljoprivrednika. Od petka, kada su krenule subvencije po hektaru, preko eAgrara za davanja se prijavilo više od 40.000 domaćina.

- Iz budžeta ministarstva biće izdvojena sredstva za elektrifikaciju za one parcele gde će građani sami uraditi navodnjavanje. To su parcele u njihovom vlasnistvu – rekla je ministarka Jelena Tanasković prilikom razgovora sa poljoprivrednicima u Grockoj gde je glavna tema bilo navodnjavanje.
Sastanku je prisustvolalo i pet službenika Poljoprivredne stručne službe, koji su u sali dok su trajali razgovori, pomagali sa prijavama na eAgrar i odgovarali na sve što je nejasno.

Kako se navodi, od ministarke je zatraženo da država pokrije 70% osiguranja. Trenutno država refundira 40%. Odgovor da li će biti moguća ova dodatna pogodnost Gročani će dobiti u narednih nekoliko dana.
Razgovarano je i o promeni Uredbe kojom je definisano da izvoz voća mogu da rade oni koji imaju hladnjaču kapaciteta 200 tona odnosno 500 tona za jabuku, prenosi portal Ekapija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR