Glas Javnosti

IPAK NEMA POSKUPLJENJA JAVNOG PREVOZA: Mislimo na budžet građana

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sredinom juna "Pantransport", saobraćajno preduzeće najavilo je poskupljenje karata iz Pančeva ka svim lokacijama ka kojima saobraća, pa je tako i cena za relaciju Pančevo - Beograd poskupela 50 dinara u jednom pravcu, te je sa 250 dinara podignuta na 300.

Međutim, kako je ovaj prevoznik nedavno obavestio građane, u saradnji sa Gradom Pančevom, cena karte na toj relaciji ipak će ostati ista, dok će povratna biti 400 dinara. Prema rečima direktora Voje Savičića, na ovaj korak su se odlučili jer su svesni da svako povećanje cena usluga utiče na budžet građana. 

- Na predlog našeg javnog partnera Grada Pančeva, održali smo sastanak i razmotrili efekat povećanja cene karata i doneli zajedničku odluku da privremeno stavimo van snage primenu cenovnika od 20. jula kada je u pitanju međumesna linija Pančevo – Beograd. Napominjem da svi redovni studenti i đaci sa prebivalištem na teritoriji Grada Pančeva mogu ostvariti pravo na kupovinu mesečne karte po povoljnoj ceni koja je trenutno 2.424 dinara. Naše korisnike usluga bih podsetio da, ukoliko redovno putuju, imaju mogućnost da kupe našu mesečnu kartu koja je daleko povoljnija nego da kupuju pojedinačne karte. Kupovinom mesečne karte ostvaruju pravo na neograničeni broj vožnji - navodi Savičić, prenosi "Dnevnik".

Kako naglašava, cene karata za đake i studente veoma su povoljne jer se misli i na porodice koje imaju više đaka, odnosno studenata.

- Kada je u pitanju zona 1, cena mesečne karte za đake i studente je 1.650 dinara, za zone 2 i 3 i međumesna linija Pančevo – Beograd cena mesečne karte je 2.424 dinara, a ukoliko u porodici ima više studenata ili đaka, cena je još povoljnija i iznosi 1.950 dinara - kaže direktor "Pantransporta".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR