Glas Javnosti

Institut “Simo Milošević” stavljen na ispitivanje, evo zašto

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Odbor za kotaciju Montenegroberze objavio je odluku o privremenom raspoređivanju emitenata Institut “Simo Milošević” iz Igala u segment za posmatranje, kako bi se “investicionoj javnosti skrenula pažnja na potrebu pojačanog praćenja okolnosti važnih za trgovinu tim finansijskim instrumentom”

Odbor za kotaciju Montenegroberze se poziva na zakonsku obavezu da ovu meru sprovedu i ukoliko se očekuje donošenje odluke Vlade i drugih institucija koje se odnose na emitenta, a koje mogu uticati na cenu akcija, kao i u slučaju ako je emitent u postupku statusnih promena, ili postoje neprojerene glasine koje mogu značajnije uticati na cenu akcija.

U obrazloženju odluke o potrebi pojačanog nadzora, Odbor za kotaciju se poziva na činjenicu da je Vlada 2. aprila donela odluku o obrazovanju komisije za rešavanje statusa Instituta Simo Milošević , kao i da je u “Vijestima” 28. marta objavljen tekst – izjava malog akcionara Instutura “Rakčević: Spreman sam da prodam svoj deo akcija Instituta ‘Simo Milošević’ za pet miliona”.


“Ove okolnosti su posebne i zahtevaju obaveštenje investitora i skretanje pažnje javnosti. Berza nije primila bilo kakvo obaveštenje od emitenta (Instututa) čija je obaveza obaveštavanje Berze kao organizatora tržišta kapitala o ovakvim okolnostima. Emitent ne izvršava finansijske obaveze prema Berzi, što je razlog da Berza bez odlaganja obavijesti organ nadležan za nadzor tržišta kapitala jer u pitanje može biti dovedeno finansijsko stanje i integritet Emitenta koji se kotira na regulisanom tržištu”, navedeno je u obrazloženju.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR