Glas Javnosti

Inspektor za hranu otkrio tajnu: Ove 4 namirnice ni u ludilu ne kupujte

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Inspektori za sigurnost hrane iz Velike Britanije podelili se za šta nikada ne kupuju u prodavnicama. U pitanju su sledeća 4 proizvoda.

Jedan od proizvoda na koji inspektori posebno upozoravaju je nepasterizovano mleko, koje se obično naziva sirovo.
Za razliku od pasterizovanog mleka, koji se podvrgava procesu zagrevanja kako bi se eliminisali patogeni i produžio rok trajanja, sirovo mleko zadržava svoje prirodno stanje.

Ovaj nedostatak pasterizacije predstavlja rizik za potrošače, jer sirovo mleko može da sadrži štetne klice kao što su salmonela, ešerihija koli (e. coli), listerija, brucela i još mnogo toga.

Slično tome, sirove klice, kao što su klice rotkvice, lucerke i deteline, predstavljaju izazove u pogledu bezbednosti hrane. Dok se klice smatraju hranljivim dodatkom obrocima, one takođe mogu da sadrže štetne bakterije poput E. coli i salmonele.


Prethodno rezani proizvodi, koji se obično nalaze u prodavnicama prehrambenih proizvoda i prodavnicama, takođe izazivaju zabrinutost iz perspektive bezbednosti hrane.
Kada je reč o toploj hrani, gde su gotovi artikli izloženi za kupovinu, održavanje odgovarajuće temperature je ključno za sprečavanje rasta bakterija.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR