Glas Javnosti

INICIJATIVA ZA PRODUŽENJE ROKA VAŽENJA VAUČERA ZA ODMOR: Ogromno interesovanje građana

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Udruženje "Moja Srbija" saopštilo je danas da je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, do 20. novembra.

Istaknuto je da su nove subvencije za odmor u Srbiji, koje su odobrene od strane Vlade Srbije, izazvale veliko interesovanje građana, tako da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti de tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta, prenosi Ekapija.
Međutim, zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imaju probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, ukazalo je udruženje "Moja Srbija".- Tokom prethodnih nekoliko dana mnogi građani su nas zvali i negodovali što ne mogu da nađu slobodan smeštaj, kako bi izvršili rezervaciju koja je neophodna za dobijanje vaučera za odmor - rekao je predstavnik udruženja Milan Ristić.
Dodao je da je veliki broj žalbi stigao i od ugostitelja zbog kratkog roka u kome vaučeri mogu da se iskoriste, pa je tako vedina malih ugostitelja popunila svoje tromesečne kapacitete za samo dva dana.
Vlada Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.
- Produžetkom akcije do 20. novembra, do kada važe prethodni vaučeri za odmor, pomogli bismo građanima da nađu odgovarajudi smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji. Sa druge strane, pomogli bismo ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni - zaključio je Ristić.
Kako su ocenili iz udruženja "Moja Srbija", akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.
Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvedani prihodi od domadih turista neminovno dovode i do povedanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu, navedeno je u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP