Glas Javnosti

Инђија спремна за Јапанце: Ускоро стиже светски гигант за производњу гума

Ekonomija
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

У Општини очекују долазак компаније "Тојо тајер"

У Општини Инђија приводе се крају, папиролошке процедуре за почетак изградње фабрике јапанског гиганта "Тојо тајер", који би требало да започне производњу пнеуматика из овог погона 2022. После четири године преговора једна од највећих компанија на свету, одлучила се да своју прву производњу у Европи започне у Србији и то баш у Инђији, где им је у плану да на годишњем нивоу произведу око пет милиона гума, што је додатно обрадовало Владимира Гака, првог човека општине Инђија, који је са својим тимом успео да од 2016. године доведе чак десет нових инвеститора.

У Североисточној радној зони у Инђији на површини од 60 хектара, већ током следећег месеца биће положен камен темељац за изградњу фабрике јапанског инвеститора, где ће шансу за посао, у првој фази добити 523 радника.

- Када једна компанија планира да уложи преко милијарду евра на подручју Инђије, та инвестиција није само од великог значаја за наш град, већ и за целу Србију. Ми приводима крају документацију која је потребна инвеститору да би започео изградњу и већ током следећег месеца уследића свечани чин полагања камена темељца - открива, за "Новости", Гак.
У последњих неколико година за опремање Североисточне радне зоне, која се простире на 97 хектара, локална самоуправа је уз помоћ покрајинских секретаријата уложила близу 100 милиона динара. Зато сваког будућег инвеститора чека парцела која је опремљена струјом, водом, канализацијом, гасом, телекомуникацијом, односно свим прикључцима неопходним за започињање производње.

- Јапанци су већ изразили жељу да учествују и у нашем друштвеном животу, да помогну спортске клубове. Њихов значај наши грађани ће тек осетити у наредних неколико година - наглашава Гак.

Према евиденцији Националне службе за запошљавање, тренутна незапосленост у овој општини износи око 4,2 процента, и она ће се знатно смањити након пуштања у пуни производни циклус 10 фабричких постројења, чија реализација је у току или треба да се започне.

НОВИ ПОГОН

КОМПАНИЈА "Агромаркет" ускоро ће пустити у рад нови производни погон за фолијална ђубрива, у којем ће посао наћи око 50 радника. Ова фирма је пре две године отворила логистички центар у Инђији који прима и испоручује робу преко 14 аутоматских претоварних рампи.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR