Glas Javnosti

I UVOZIMA I IZVOZIMO NA MALTU: Nove mogućnosti saradnje sa Maltom

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije, Mihailo Vesović sastao se sa ambasadorom Republike Malte, Gordonom Pejs Bonelom i razgovarao o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje dve zemlje.

На састанку је истакнуто да се сарадња две земље може значајно унапредити, како кроз билатерално умрежавање и повезивање привредника, тако и кроз регионалне иницијативе попут Отвореног Балкана, посебно у сектору иновација, индустрије игара, информационих услуга и туризма. У наредном периоду биће дефинисане активности усмерене на развој и јачање економске сарадње две земље.
Најзаступљенији производи у увозу Србије са Малте у 2022. години били су производи фармацеутске индустрије, док је Србија на Малту извозила цигарете, ауто комплете и тестенине, наводи се на сајту Привредне коморе Србије, преноси портал Екапија.

Према подацима Агенције за привредне регистре Републике Србије, на територији Србије регистровано је 58 активних привредних субјеката чији су већински власници држављани Републике Малте, односно правна лица регистрована у Републици Малти.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR