Glas Javnosti

HOTELI DOBIJAJU SUBVENCIJE: Pomoć države biće uplaćena na specijalne DINARSKE PODRAČUNE!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na udaru krize prouzrokovane korona virusom najviše su se našli ugostitelji, ali i hoteli. Država je za tu grupu odredila izvesne subvencije, koje će biti uplaćene na posebne dinarske račune.

Hoteli kojima su odobrene subvencije kao pomoć države zbog štete u poslovanju izazvane pandemijom, trebalo bi da u narednih sedam dana otvore posebne dinarske podračune u Upravi za trezor ukoliko to već nisu uradili, objavilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Hotelijeri koji nisu sigurni da li su ostvarili pravo na ovu pomoć spisak firmi kojima su subvencije odobrene mogu pronaći na sajtu Ministarstva, a prema javnom pozivu koji je Ministarstvo raspisalo 24. februara ove godine, po individualnom ležaju se dodeljuje 350 evra u dinarskoj protivvrednosti a po smeštajnoj jedinici 150 evra.

Pravo na bespovratna sredstva ostvarili su kategorisani privatni hoteli iz 76 jedinica lokalne samouprave.

 

Osnovni preduslovi za ostvarivanje prava bio je da nad firmom nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije.

Pravo na korišćenje subvencije se gubi ukoliko se broj zaposlenih smanji za više od 10 odsto u periodu od stupanja na snagu programa pomoći, zaključno sa istekom tri meseca nakon što se pomoć isplati.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR