Glas Javnosti

GRAD PRODAJE PRELEPU VILU U BESCENJE: Kvadratni metar U CENTRU BEOGRADA SAMO 1.100 EVRA!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Zgrada hotela "Dom", u centru Beograda u Kralja Milutina 54, u blizini Slavije, Karađorđevog parka i brojnih ambasada, prodaje se po početnoj ceni od 2.207.562 evra ili 1.100 evra po kvadratu, ova cena je dvostruko niža, ako se zna da za kvadratni metar na ovoj lokaciji treba izdvojiti u proseku 2.157 evra.

Prema informacijama agenata za neketnine to je prosečna cena starogradnje na Savskom venacu. Ukupna cena za koju bi budući vlasnik mogao da otkupi ovu zgradu iznosi oko dva miliona evra. Kako se navodi u oglasu grada Beograda, prodaje se poslovna zgrada površine od 1.600 kvadrata, na dva sprata, objekat od 70 i od 12 kvadrata.

- Početna cena svih nepokretnosti je 2.207.562 evra. Iznos depozita je 441.512 evra. Razgledanje je moguće svakog radnog dana do 29. oktobra od 12.00 do 15.00 časova. Poslednji dan za prijave je 30. oktobar, a javno nadmetanje će se održati 2. novembra u 10.00 u zgradi Gradske uprave - navodi se u javnom pozivu.

Zgrada današnjeg hotela "Dom" izgrađena je 1929. godine kao "Jugoslovenski učiteljski dom" i bila je namenjena za prijem učitelja i njihove dece. S vremenom namena ove zgrade je menjana, da bi je preuzeo Sindikat učitelja nakon Drugog svetskog rata. Od 1963. godine urađena je adaptacija za potrebe sindikata radnika društvenih delatnosti Jugoslavije. Ovaj hotel je pod stečajem, a početkom ove godine, u martu, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju pokretne imovine, odnosno hotelskog inventara.

Prema nekim informacijama, ovaj ovaj objekat nije bio predmet restitucije, hotel se prodaje od 2009. godine i trenutno sluzi kao jeftini smestaj za posetioce Kliničkog centra Srbije iz unutrašnjosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR