Glas Javnosti

GIGANT SA TRI ISTORIJSKA REKORDA: Evo koliki su mu prihodi i profit

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Naši prihodi su svake godine sve veći i ima mogućnosti za dalju ekspanziju, izjavio direktor Telekoma.

Telekom Srbija je ostvario prošle godine rekordan prihod veći od milijardu evra ili 120 milijardi dinara i na nivou grupe od 168 milijardi dinara, saopštio je generalni direktor Vladimir Lučić.

„Završeni su finansijski izveštaji za prošlu godinu, ostvarili smo tri istorijska rekorda. Prvi po prihodu, i u Srbiji i kao grupa. U Srbiji smo prvi put imali prihod veći od milijardu evra - 120 milijardi dinara, a na nivou grupe 168 milijardi dinara. Ostvarili smo i rekord po broju korisnika pošto sada imamo više od 11 miliona korisnika“, rekao je Lučić.

Lučić je naveo za TV Pink da je Telekom Srbija ostvario i rekordan operativni profit pre amortizacije i troškova kamata, koji je na nivou Telekoma iznosio skoro 50 milijardi, a na nivou grupe 68 milijardi dinara ili skoro 600 miliona evra.

„To su istorijski najveći rezultati. Ako poredimo sa 2018. godinom, sada je godišnji prihod skoro 300 miliona evra veći, a operativna dobit je duplo veća. Sada imamo 1,8 miliona korisnika televizije, a samo u Srbiji došli smo do cifre od 1,2 miliona“, rekao je Lučić.


On kaže i da strane banke ne traže bilo kakve garancije Telekomu, što je dokaz njegovog uspešnog poslovanja.

„Imamo kredite do 10 godina sa velikim grejs periodom sa godinu i po do tri i po godine, bez ikakve garancije. Veruju u naš biznis plan“, naglasio je Lučić.

On je dodao da je Telekom prošle godine ostvario još jedan rekord, uradio najviše baznih stanica - više od 2.000 stanica u Srbiji.

„Proširili smo našu mobilnu mrežu. Imamo skoro 1,4 miliona domaćinstva gde smo prošili optikom i sada nam se to sve vraća. Naši prihodi su svake godine sve veći i ima mogućnosti za dalju ekspanziju“, rekao je Lučić.

Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR