Glas Javnosti

Gastarbajteri, na posao!

Ekonomija
Autor: Глас јавности

Već tačno nedelju dana, na osnovu odluke vlade, posle pozitivnog trenda u borbi protiv širenja korona virusa, u Austriji se otvaraju ponovo male radnje. U prvom talasu njih skoro 5.000 je dobilo dozvolu da otvori svoja vrata za kupce

Kako se život polako vraća u tržište, očekuje se da se polako vraćaju i radnici koji su bili na odmorima, prinudnim odmorima, ali i oni koji su dobijali otkaze zbog obustave rada. Među njima je bilo i naših državljana, ako je verovati statistikama i ciframa o broju onih koji su došli u Srbiju, i uopšte na Balkan.

Iz bečkog gradskog sekretarijata za privredu, rad i zapošljavanje i Biroa za zapošljavanje, kažu da još zvanično nemaju informacije o tome koliko je zaposlenih poreklom iz Srbije prethodnog meseca napustilo Austriju.

Ali i iz sekretarijata i iz kancelarije Eurocomm kažu da srpski radnici svakako mogu da se vrate.

- Prema uredbama ministra zdravlja dozvoljen je saobraćaj ljudima koji rade u Austriji, a žive u susednim zemljama. Takođe, povratnici koji žive u Austriji smeju da se vrate, ali se moraju podvrgnuti četrnaestodnevnom karantinu - kažu iz sekretarijata.

(Izvor: Agencije)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR