Glas Javnosti

Gamzigradska banja ponuđena na prodaju po ceni od 72 miliona dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju firme Romulijana – Gamzigradska banja u stečaju, koja upravlja turističkim objektima u banji i registrovana je za delatnost hotela i ostalog smeštaja. U oglasu je navedena početna cena od 72,2 miliona dinara.

Najvažniju imovinu ovog preduzeća čini 12 objekata ukupne površine 5.163 kvadratnih metara (m2), kao i sporna prava na četiri katastarske parcele upisane u KO Gamzigrad, prenosi Nova ekonomija. Površina ovih parcela je 2,4 hektara, a na jednoj od njih nalazi se samački hotel.

Na spisku je i pokretna imovina. 

U oglasu se navodi da stečajni dužnik poseduje i drugu imovinu čiji su podaci navedeni u prodajnoj dokumentaciji. Na prodaju nisu objekti nad kojima se vodi postupak restitucije i koji mogu da budu predmet naturalne restitucije.

Romulijana je dosad bila oglašavana na prodaju tri puta. Poslednji put je prodaja pokušana u maju 2022. godine. Tada je početna cena bila 103,5 miliona dinara.

Prilikom trećeg pokušaja prodaje izmenjena je i prodajna dokumentacija, a na spisku najvažnije imovine prvi put su se našle katastarske parcele sa spornim pravom. Prodaja je bila neuspešna jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Vlada Srbije je u septembru 2010. godine donela zaključak kojim je predvidela privatizaciju Romulijane. Nakon toga, Agencija za privatizaciju donela je odluku o restruktuiranju preduzeća.

Agencija je zatim 2016. godine podnela predlog za pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem. U predlogu se kao stečajni razlog navodi „nesposobnost plaćanja u dužem vremenskom periodu“, piše u rešenju o otvaranju stečajnog postupka, koje prenosi Nova ekonomija.

Javno nadmetanje za firmu Romulijana – Gamzigradska banja zakazano je za 22. februar.

Izvor: biznis.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR