Glas Javnosti

FISKALNE KASE – DA ILI NE? Šta čeka pijačne prodavce i kakav dogovor je postignut sa ministarstvom

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pijačni prodavci koji se bave prometom dobara i usluga na tezgama do kraja 2023. godine neće biti u obavezi da uvedu fiskalne kase.

Dogovor o izuzimanju iz fiskalizacije je rezultat sastanka predstavnika Ministarstva finansija i Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak", potvrđeno je RTS-u.

U skladu sa navedenim, Ministarstvo finansija će inicirati izmenu Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog uređaja.

Tokom marta i aprila ove godine pijačni prodavci nekoliko puta su protestovali i Predsedništvu predali 15.000 potpisa, tražeći da budu izuzeti iz sistema uvođenja fiskalnih kasa, kako je bilo predviđeno novim zakonom o fiskalizaciji koji je na snagu stupio 1. maja ove godine.

Potom je održan sastanak predstavnika pijačnih prodavaca sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, kada je prvi put dogovoreno da se pijačni prodavci izuzmu iz sistema fiskalizacije i da se nastavi rad na rešavanju - kako je tada rečeno - tehničkih pitanja, navodi RTS.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR