Glas Javnosti

ФИЈАТ У СРБИЈИ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА

Ekonomija
Autor: novosti.rs

Због проблема са короном у Италији, "ФКА Србија" ради пуном паром. Обезбеђени резервни делови за најмање двонедељни рад
Због затворених "Фијатових" фабрика у Италији, али и у земљама озбиљно погођеним вирусом корона, шеф компаније "ФКА Србија", Мајкл Менлији, привремено је одложио прекид производње у крагујевачкој фабрици аутомобила.

"Новости" од оперативног менаџмента у центру Шумадије сазнају да се на производњи аутомобила 500Л инсистира, јер Србија још није озбиљно угрожена вирусом, те да је менаџмент у Италији незванично саопштио да производња у Крагујевцу може да се организује све док радници не буду угрожени.

- Недостатак ситних пластичних делова и музичких уређаја, који се производе у Кини, а уграђују у крагујевачки аутомобил, крајем прошлог месеца озбиљно су угрозили производњу у центру Шумадије - каже саговорник "Новости", који је желео да остане анониман. - С обзиром на то да групација има неколико добављача за исте производе, проблем је привремено "премошћен". Фабрика у Крагујевцу је на тај начин обезбедила довољно тих резервних делова за двонедељну производњу. Са монтажних трака би у том случају могло да сиђе и око 4.000 аутомобила.

Синдикалци тврде да "Фијатови" добављачи, фабрици у Крагујевцу, већ данима достављају резервне делове у полупразним камионима, те да серијска производња аутомобила у пуном капацитету неће кренути бар још два месеца.

У недавном саопштењу из централе у Торину, саопштено је да је "Фијат" због вируса појачао мере заштите у својим зградама, као и да ће, тамо где је потребно, затворити одређене фабрике.

ГЛОБАЛНИ ДОБАВЉАЧИ

НАЈПОЗНАТИЈА италијанска фабрика аутомобила је пре скоро три деценије одлучила да за сваки део и позицију у аутомобилу ангажује бар два кооперантска произвођача. Тако је прекид производње модела 500Л због недостатка делова из Кине пре две недеље решен за непуних десетак дана.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR