Glas Javnosti

EVO ŠTA TO ZNAČI ZA OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE: Nastavlja se ograničenje cena hrane

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije produžila je odluku o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica.

Vlada Srbije ponovo je ograničila cene osnovnih životnih namirnica, a produžena je i zabrana izvoza odeređenih proizvoda u cilju sprečavanja nestašice. Uredba o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica ponovo je produžena, a evo i šta konketno znači za cene brašna, šećera, mleka.


Cena hleba

Po novoj uredbi neće se menjati maksimalna cena hleba „Sava“. Praktično vekna će i nadalje koštati najviše 53,3 dinara i tako još puna tri naredna meseca. Vlada je usvojila i uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba brašna T-500, kojom je ograničenje cene i ovog proizvoda produžena za još 90 dana, prenosi Ozon media.


Mleko i mlečni proizvodi

Odluku da produži zabranu izvoza mleka Vlada je donela takođe da bi sprečila nestašicu, a nova odluka će se primenjivati od 1. do 31. decembra. Cena je i dalje odmrznuta kao što je bilo i tokom novembra. Tako sada litar dugotrajnog mleka domaće proizvodnje košta i više od 160 dinara, a jeftinije mleko može se naći ukoliko je iz uvoza. Najviše ga inače prethodnih nedelja uvozimo iz Nemačke i Poljske.

Nafta

Vlada Srbije produžila je i trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra. U peka je gorivo pojeftinilo i to prilično. Dizel ćemo ove nedelje plaćati tačno 209 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95, 178 dinara.


Šećer

Početkom novembra ograničena je cena šećera, umesto 109,99 dinara, šećer tako košta najviše 114,99 dinara po kilogramu

Prema prethodnom članu uredbe, maksimalna cena šećera bila je 109,99 dinara po kilogramu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR